Wat kan ik voor jullie betekenen?

Het doel is een gezonde mama, gezonde baby EN een gezonde beval ervaring.


Het doula traject ziet er als volgt uit:

Kennismakingsgesprek (vrijblijvend)
Het kennismakingsgesprek vind plaats op een locatie die we samen af kunnen stemmen, bij jou thuis, of via zoom.
Het doel is om meer van elkaar te weten te komen en te kijken of er een klik is.
Jullie kunnen alles aan mij vragen. Na deze eerste kennismaking geef ik jullie de tijd om te beslissen of jullie mij als Doula willen boeken. Hierna zullen we het doula traject samen starten.

Eerste gesprek
Tijdens ons eerste gesprek zullen we alles wat in je omgaat bespreken, al jouw verwachtingen, wensen en zorgen mag je op tafel gooien.
Ook jouw verwachtingen ten opzichte van mij als doula mag je kenbaar maken.
Ik zal jullie de juiste informatie geven omtrent het geboorteproces, fysiologie van bevallen en hoe je hier mee om kunt gaan.
We maken samen een begin aan jullie geboorteplan waar we later nog zaken aan toe kunnen voegen.

Tweede gesprek
Het tweede gesprek is meer gericht op jouw gevoel, je bent al wat verder in je zwangerschap en het komt allemaal een stuk dichterbij.
Je mag nu letterlijk zakken in je gevoelens, van je hoofd, naar je hart.
Misschien heb je al zwangerschapscursussen gevolgd en diverse boeken gelezen die je ontzettend gerust stellen.
Nu wordt het echter tijd om over te gaan tot actie.
We gaan aan de slag met fysieke tools die jou kunnen helpen om te ontspannen tijdens de bevalling. Eventueel kan ik met je mee gaan naar je afspraak bij de verloskundige zodat we elkaar allemaal hebben leren kennen en ervoor kunnen zorgen dat we allemaal op 1 lijn zitten.

Derde gesprek
Dit gesprek vind plaats aan het einde van je zwangerschap. De laatste voorbereidingen vinden plaats. Over een paar dagen kan het namelijk gebeuren. Misschien zijn er nog zaken veranderd waar we rekening mee kunnen houden tijdens de bevalling.

Standby
Vanaf week 37 sta ik standby voor jouw bevalling.
Je kunt me vanaf dat moment bellen zodra jij mij nodig hebt en in overleg zal ik jouw kant op komen.
De kans is groot dat jouw opgedane kennis in rook opgaat op het moment van bevallen. Daarom ben ik er voor jou, om jou in dat moment terug te brengen naar vertrouwen, rust en overgave.
Dit doe ik op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door bemoedigende woorden, het helpen met op zoek gaan naar de juiste houdingen, massages, visualisaties.
De manier van mijn begeleiding hangt volledig af van jou en je partner, tijdens de prenatale gesprekken hebben we samen ontdekt hoe ik jullie het beste kan ondersteunen.
Ook praktische zaken zal ik uiteraard op mij nemen. Ik zal zorgen voor sfeerverlichting (indien gewenst) en je kunt gebruik maken van mijn geboortebal & peanut.
Denk hierbij aan het maken van kruiken, zorgen voor eten en drinken voor jou en je partner, openen van de deur voor verloskundige etc.
Wanneer jij en je partner het samen goed redden zal ik het geheel bewaken en zorgen voor zo min mogelijk verstoring.

Foto´s
Wanneer er behoefte aan is kunnen er ook wat mooie foto s gemaakt worden ter herinnering, dit doe ik met liefde zodat jullie een mooi beeld hebben van dit bijzondere moment.

Observatie verslag
Als alles achter de rug is zal ik een geboorte observatie schrijven waarin ik diverse memorabele momentjes van de bevalling zal benoemen.
Dingen die hierin aan bod komen zijn:
-Wat gebeurde er in de ruimte?
-Hoe gaan de ouders om met de situatie?
-Hoe werd de baby geboren?

Kraambezoek
Enkele dagen na de bevalling kom ik eventjes langs om te kijken hoe het gaat

Postnataal gesprek & afsluiting
1 tot 4 weken na de bevalling zal ik bij jullie langs komen om het verslag met foto´s te overhandigen en de bevalling na te bespreken.
Het bespreken van de bevalling kan enorm prettig zijn om de ervaring te verwerken, en een positief beeld aan de bevalling over te houden.
Verder bespreken we hoe de eerste weken zijn verlopen en bied ik vooral een luisterend oor en emotionele ondersteuning.
We sluiten het doula traject samen af .

Dit is jouw bevalling, en ik gun hem jou helemaal. Want zodra jij je gesteund en veilig voelt, verricht jij dit wonder. Lieve vrouw, jouw geboorte ervaring is GOUD waard.

Tarieven en beschikbaarheid

Op dit moment ben ik bezig met mijn doula certificering waardoor ik nog niet beschik over een diploma, dit maakt voor jouw geboorte ervaring geen verschil. Ik verricht immers dezelfde handelingen als een gecertificeerde doula.
Voor jouw portemonnee maakt het echter wel een verschil!
Ik hanteer tijdelijk een opleidingstarief van slechts 249 euro voor het hele doula traject.
Deze prijs is inclusief 3 x zwangerschapsconsult en een bezoek aan jou ter nabespreking.
Tevens ontvang je van mij het geboorteverslag.